Rom / Rum Spirit
Hos best by Henriette har vi et stort udvalg af dejlig rom samt rum spirit. Vi har rom fra forskellige lande og med hver deres stilart, så der er mulighed for at finde lige præcis den du søger.
“best by Henriette” ROM – FRA EGET FAD
Denne enestående rom er lavet specielt til butikken og findes i et begrænset antal, i alt 108 flasker.
“best by Henriette rommen” er en rom produceret i Venezuela, som er modnet de første mange år på tidligere bourbon fade i Caribiens tropiske klima. Efterfølgende er den fadlageret på friske Amerikanske egetræs fade i Danmark, hvor der er tilsat den gældende mængde sukker.
Resultatet er det bedste fra begge verdener, og har en fantastisk sødmefuld, krydret og intens oplevelse med noter af karamel, tørrede tropisk frugt, vanilje, brændt sukker, kaffe og varme krydderier.
Alc. Vol. 46 %
A.H.RIISE BLACK BARREL NAVY SPICED
A.H. Riise Black Barrel Spiced blev skabt til ære for det danske søværns lange og begivenhedsrige historie. Verdens ældste flådevæsens historie kombineret med de traditionelle fadbrændingsmetoder som har aner helt tilbage i det 15. århundrede resulterer i den sorte tønde. Ved at brænde fadene som denne spiced rum lagres på, har A.H. Riise skabt en mørk blanding med komplekse smagsnoter.
Disse smagsnoter kommer ikke fra den forkullede del træ, men fra træet bagved, hvis smagsnoter er blevet åbnet af varmen, og som afgiver den modnede spiritus med trænoter, samtidigt med at den fjerner den eventuelle skarpe smag af garvesyre, som ofte findes i egetræ. I duften mødes man af en aroma af mokka, valnødder, brændte figner og let brændte egetræsnoter. I smagen er der julekrydderi og mørk chokolade, som til sammen skaber en dyb, fed smag, der i eftersmagen toner ud i en note af mokkakaffe.
Alc. Vol. 40 %
A.H.RIISE ROYAL DANISH NAVY 40%
A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entrepenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. Denne relancering af noget så ”uddødt” som en Dansk Flåde rom, er et spændende tiltag. En genskabning af den rom de danske sømænd blev mødt med, ved ankomsten til St. Thomas – et dejlig strejf af historien!
I stil adskiller denne rom sig fra den berømte engelske NAVY Rum ved, at være nemmere at gå til og lettere at drikke. Dens oprindelse – blenderne i Flensborg, lavede den ikke helt så tør – og gav den flere sarte frugtnoter.
Fed, dyb næse med lakrids (som gammeldags hostesaft), appelsinskal, kokos, papaya, eukalyptus, lakrids og et strejf af mint. En dybde, der minder om indkogt balsamico, sort the og krydret julekage kommer frem, som et diskret bagtæppe for de andre noter. Alt fra næsen går igen i en sødmefuld, rund og fed mundfornemmelse, der balancerer fedmen med de grønne noter af eukapyltus og mint, de gule citrusnoter og bitterheden fra lakrids og balsamico, eftersmagen toner langsomt ud med noter af mokka og mørk chokolade med appelsin.
Alc. Vol. 40 %
A.H. RIISE ROYAL DANISH NAVY FROGMAN 60%
Findes der en bedre måde at mindes det danske Frømands Korps på, end med en unik romblanding, hvis 200-årige historie, har haft en lang og etableret forbindelse med den kongelige danske flåde. A.H. Riise Royal Danish Navy Frogman – Conventus Ranae er håndblendet og modnes i smukke egetræsfade – hver med en unik historie.
THE FROGMAN ASSOCIATION CONVENTUS RANAE
Frømands korpset blev oprettet i 1957 og var inspireret af den britiske specialbådtjeneste (SBS), Amerikas undervandsnedrivningshold (UDT og Navy SEALs) og de norske marinejægere. Maritime operationer har og vil altid være en af de korpsets centrale opgaver. Efter afsluttet tjeneste, kan Frømændene melde sig ind i ”Conventus Ranae” (’en samling af frøer’ på latin) – frømændenes formelle forening, der har til formål at styrke båndet mellem aktive og pensionerede Frømænd. I de senere år har A.H. Riise samarbejdet med Conventus Ranae, hvilket blandt andet har ført til lanceringen af den berømte A.H. Riise Royal Danish Navy Frogman Rum 58%. I 2017 kom Royal Danish Navy Frogman 60, for at markere Frømands korpsets 60-års jubilæum, og nu kommer denne Frogman 60% som erstatning for de foregående. Den nye Frogman ligger meget tæt op ad jubilæumsudgaven.
På trods af den høje alkohol %, er det en ret let duftende rom, domineret af balsamisk glasur og mokka med hint af brændte noter og appelsin. Alkoholen er mere til stede, men på en pæn og integreret måde, hvor noterne fra duften går igen sammen med ananas og kokosnød mælkechokolade. Meget cremet i eftersmagen med noter af mørk chokolade og mokka.
Alc. Vol. 60 %
A.H.RIISE NON PLUS ULTRA AMBRE D’OR EXCELLENCE
A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” står på skuldrene Non Plus Ultra “Very Rare”, og er en mild, men alligevel ekstravagant fortolkning af den ultimative drik. A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” skaber sin magi på mange måder. Modnes i specielt udvalgte overlegne fade. Brug af gamle fade kræver lang erfaring og visdom inden for romblending. A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” er resultatet af et ægte håndværk fra den betroede masterblender. Brugen af de ældste og bedste fade, der som her, tidligere er brugt til at modne søde og subtile dessertvine, giver en hidtil uset smag af moden frugt og varme krydderier. Det er virkelig en unik sensorisk eksplosion du får fornøjelsen af. Farven er en varm gylden som det fossile rav, der fik sit navn i slutningen af det 19. århundrede. Det franske “ambre” er valgt af respekt for franskmændene og deres suplime evne til at lave det vin, hvilke disse smukke og delikate rom-dråber, ikke kunne have været foruden.
Duften i denne rom er syltede blommer, shortbread kiks og en lys blomster, duftende overtone. Smagen med noter af syltede blomme, vanilje og en sherry-lignende sødme. Den rige smag lyder meget, meget gradvist, som røg fra en fin cubansk cigar.
Alc. Vol. 42 %
SINGLE CASK BARBADOS RUM – 12 YEARS OLD
Super-premium single cask rom, eksklusivt finish-modnet i Danmark. Modnet i minimum 12 år på brugte amerikanske whiskeytønder og efterfølgende seks måneder på en brugt rødvinstønde som har indeholdt Barolo-vin fra den præstigefyldte vinmark Revera. Rommen stammer fra det berømte Foursquare Rum Distillery og byder på smagsnoter af kokos, nødder, karamel og vanilje samt et klart og tydeligt strejf af frugtig rødvin.
Alc. Vol. 40 %
SINGLE CASK VENEZUELA RUM – SMALL BATCH
Super-premium single cask fadstyrkerom, eksklusivt finish-modnet i Danmark. Modnet på brugte amerikanske whiskeytønder og efterfølgende seks måneder på en brugt portvinstønde af typen tawny-port. Rommen stammer fra destilleriet Alcoolés del Caribe og byder på smagsnoter af chokolade, nødder, karamel og vanilje samt et klart og tydeligt strejf af frugtig portvin.
Alc. Vol. 62,5 %
SINGLE CASK MAURITIUS RUM – SMALL BATCH
Super-premium single cask rom, eksklusivt finish-modnet i Danmark. Modnet på brugte amerikanske whiskeytønder og efterfølgende seks måneder på et nyt fad konstrueret af egetræ fra Danmark. Rommen stammer fra Mauritius og byder på smagsnoter af tropisk frugt, abrikos, karamel og vanilje samt et klart og tydeligt strejf af frisk egetræ.
Alc. Vol. 40 %
EMPEROR RUM SHERRY FINISH, Mauritius
Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse. I denne romserie blander man altså stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen. Emperor Rum Sherry Finish er en sødmefuld rom, slutteligt modnet på sherry-tønder og tappet ved 40 % alkohol. Rommen tilbyder smagsnoter af karamelliseret frugt, chokolade, krydderier, vanilje og frugtig sherry.
Alc. Vol. 40 %
EMPEROR RUM HERITAGE, Mauritius.
Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse. I denne romserie blander man altså stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen. Emperor Rum Heritage er en sødmefuld rom tappet ved 40 % alkohol, og tilbyder smagsnoter af mørk chokolade, kaffe, godt med egetræ, krydderier, syrlige elementer fra den friske sukkerrørssaft samt masser af frugt.
Alc. Vol. 40 %
EMPEROR RUM ROYAL SPICED, Mauritius.
Emperor Rum er destilleret og modnet på Mauritius, og produceret på en blanding af sukkerrørssaft og sukkerrørsmelasse. I denne romserie blandes stilarterne, hvilket skaber en helt speciel smagskombination, som sjældent ses i romverdenen. Emperor Rum Royal Spiced er en krydderrom, som er tilført forskellige krydderier såsom kardemomme, kanel og stjerne anis. Krydderierne bliver langsomt macereret i rommen, og under denne proces optager rommen nogle af krydderiernes karakterer. Dette giver en rom som tilbyder en sød og krydret smagsprofil med smagsnoter af de brugte krydderier. Dette er en krydderrom i harmoni, og som er tro overfor rommen, med en flot balance herimellem.
Alc. Vol. 40 %
BAYOU RUM SINGLE BARREL, Louisiana
Bayou Louisiana Single Barrel Rum #2 er en modnet rom, som har ligget på brugte rødvins-tønder i 3 år – denne rom er ikke modnet på solera-systemet, og skiller sig på denne måde ud fra de øvrige aftapninger i serien. Den høje varme i Louisiana påvirker modningen af rommen i en meget positiv retning, og giver hurtig rommen en meget moden smag. Dette kommer til udtryk i oplevelsenaf rommen som er blød, afrundet og kompleks, med en yderst velintegreret alkoholfornemmelse. At rommen er modnet på brugte fade hvorpå der tidligere har ligget rødvin, giver tilmed en meget frugtig smagsprofil til rommen.
Rommen dufter krydret af røde bær, let krydret figner – derudover tropisk frugt og brændt egetræ. Smagen er fed og fyldig og meget sødmefuld uden tilsat sukker.
Alc. Vol. 40 %
BAYOU RUM XO MARDI GRAS, Louisiana
Bayou Louisiana XO Mardi Gras Rum er en modnet rom, som har ligget på brugte bourbon-tønder i op til 6 år, og som slutteligt er modnet i brugte sherry-tønder. Den høje varme i Louisiana påvirker modningen af rommen i en meget positiv retning, og giver hurtigt rommen en meget moden smag. Dette komme til udtryk i oplevelsen af rommen som er blød, afrundet og kompleks, med en yderst velintegreret alkoholfornemmelse.
Rommen dufter særligt af stenfrugt såsom abrikos, blomme og fersken – derudover findes der også varme krydderier og brændt egetræ samt et hint af sød sherry. Smagen er fed, fyldig og meget kompleks. det er ganske enkelt en fantastisk rom med en flot, naturlig sødme
Alc. Vol. 40 %
ESPERO COCONUT & RUM, Den Dominikanske Republik
Coconut & Rum er en fyldig mørk romlikør fra Den Dominikanske Republik, som på trods af sin sødme fra Caribiske kokosnødder holder en alkoholstyrke på 40 %.
Ron Espero Coconut & Rum har vundet guld ved Vienna Rum festival 2022.
Alc. Vol. 40 %
ESPERO COFFEE & RUM, Den Dominikanske Republik (Midlertidigt udsolgt)
Produktionen af Espero Coffee & Rum, starter med de fineste nicaraguanske kaffebønner fra Matagalpa-området, der ristes til perfektion. De nøje udvalgte kaffebønner males derefter i hånden, sammen med eksotiske vanille-stænger fra Den Dominikanske Republik. Blandingen bliver derefter langsomt koldbrygget for at udtrække den glatte intense kaffesmag og naturlige sødme, og udelade den bitterhed som opvarmet brygning ellers udleder. Den lækre koldbryggede kaffe blandes med 7 år gammel rom fra Den Dominikanske Republik i små batches af Espero Coffee & Rum. Rommen er så naturligt sød, at der kun skal tilføjes et strejf af ren rørsukker. Resultatet er en fremragende kaffelikør baseret på lagret rom. Smagen er en karakteristisk naturlig kaffesmag og perfekte hints af vanille-sødme og den gamle rom.
Alc. Vol. 40 %
ESPERO CARIBBEAN ORANGE, Den Dominikanske Republik (midlertidig udsolgt)
Delikat mørk orange-likør lavet på en dejlig mørk lagret rom fra Den Dominikanske Republik. Likøren har rommens originale alkohol indhold på 40%. Ubehandlet appelsinskal tilsættes til rommen, hvilket gør det til en meget interessant likør, egnet som aperitif eller som ingrediens i cocktails. En perfekt blanding af udsøgte 7-12 år gamle dominikanske rom, lagret i Solera-systemer. Kombinationen af blid sødme, en vidunderlig duft med et strejf af orange understreget af en stærk rom, gør den til en ideel og usædvanlig aperitif.
Alc. Vol. 40 %
RON ESPERO EXTRA AÑEJO XO, Den Dominikanske Republik
En ret unik blanding af hele 15 forskellige Solera og vintage rom, der er blended på Costa Rica. Rommen kommer fra destillerier fra Den Dominikanske Republik, Jamaica, Barbados, Guyana og Trinidad.
Extra Anejo X.O. er en kombination af de fineste og meget gamle rommer fra Den Dominikanske republik- med en solera alder på mellem 12 og 18 år – samt en unik blanding af årgangsrom fra 6 til 12 år fra Barbados, Jamaica, Trinidad og Guayana. Denne unikke kombination har resulteret i en fin og sødmefuld rom med en god krop.
Duften er delikat, let røget med blide strejf af tropiske frugter. Smagen er blød med en dejlig citrus sødme samt en antydning af banan, kokos og svag undertone af honning og krydderier
Alc. Vol. 40 %
RON LA CRUS RESERVA DE LA CASA 21 AÑOS, Panama
Skønneste rom fra Panama med en behaglig smag og sødme. Rommen er lagret 21 år på gamle egetræsfade der tidligere har indeholdt bourbon. Smuk mørk rav farve med dufte af krydderier, tobak og urter. I smagen fornemmer man tørrede frugt og chokolade så lækker sød og balanceret. En vedvarende eftersmag med noter af egetræ.
Alc. Vol. 40 %
RON QUORHUM 30 ANIVERSARIO OPORTO FINISK, Den Dominikanske Republik
Her får du den populære og klassiske Ron Quorhum 30 Aniversario med en yderligere lagring på tønder, der tidligere har indeholdt portvin. Normalt lagres portvin på store egetræsfade som kan indeholde omkring 500-550 liter portvin. Tømmer man fadet vil der stadig sidde portvinsrester i egetræets struktur, hvilket videregives til rommen, når man på ny har fyldt fadet op. Det betyder altså, at rommen som nu ligger på det brugte portvinsfad optager nogle af de smagselementer som portvinen besidder. Dette kaldes en finish/afslutning, og det er Ron Quorhum 30 Aniversario Oporto Finish er et lysende eksempel på.
Med smagen af de klassiske elementer fra Ron Quorhum 30 Aniversario som flødekaramel, honning, appelsinskal, egetræ og kaffe integreres de rødlige og sødmefulde smagsnuancer fra portvinsfadet på smukkeste vis. De friske citruselementer som findes i originalen akkompagneres af en dyb og bærpræget karakter.
Alc. Vol. 40 %
RON QUORHUM 30 ANIVERSARIO CASK STRENGTH, Den Dominikanske Republik
Oliver & Oliver har lanceret Ron Quorhum 30 Aniversario Cask Strength – den første officielle rom fra Oliver & Oliver på over 43% alkohol! I denne udgave af Ron Quorhum 30 Aniversario, er der ikke tilsat vand efter fadlagringen, hvilket medfører 10% mere alkohol end ved den normale aftapning, som er flasket ved 40% alkohol. Nok er der mere alkohol i denne aftapning, men det betyder mere smag i rommen, der ikke alene vil opleves dybere, men også mere kompleks end den originale Quorhum 30 Aniversario. Du får en eksplosion af flødekaramel, honning, appelsinskal, egetræ og kaffe samt en enormt lang eftersmag. Ron Quorhum 30 Aniversario Cask Strength er den naturlige udvikling for alle der elsker Ron Quorhum 30 Aniversario på 40%.
Mere alkohol. Mere smag. Mere Quorhum!
Alc. Vol. 50 %
BÃVARO GRAND BRULÉE ULTRA PREMIUM, Den Dominikanske republik
Bávaro er en spiritus baseret på rom, og er produceret af Oliver Rums, som ligeledes står bag bl.a. Ron Quorhum, Puntacana Club og Oliver’s Exquisito. Bávaro er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.
Bávaro Grand Brulée Ultra Premium er blevet lagret i op til 12 år på brugte amerikanske egetræsfade, som tidligere har indeholdt bourbon-whisky. Denne spiritus er meget sødmefuld og henvender sig til dem som godt kan lide rom med sødme. Smagsprofilen er præget af brændt karamel, creme brulee, vanilje, tropisk frugt og egetræ.
Alc. Vol. 38 %
BÃVARO BLACK ULTRA PREMIUM, Den Dominikanske republik
Bávaro er en spiritus baseret på rom, og er produceret af Oliver Rums, som ligeledes står bag bl.a. Ron Quorhum, Puntacana Club og Oliver’s Exquisito. Bávaro er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.
Bávaro Black Ultra Premium er blevet lagret i op til 12 år på brugte amerikanske egetræsfade, som tidligere har indeholdt bourbon-whisky. Rommen er sødmefuld og henvender sig til dem som godt kan lide rom med sødme. Smagsprofilen er præget af karamel, vanilje, tropisk frugt og brændt egetræ.
Alc. Vol. 38 %
RON IZALCO RUM 10 YEAR BLEND, Mellem America
Ron Izalco er en sødmefuld og klassisk rom, som først vækker dine sanser med en frugtagtig aroma, der minder om abrikoser, svesker, honning, karamel og brunt rørsukker. Smagen starter blødt og sødt, og udfordrer langsomt med en kompleks fyldighed med undertoner af amerikansk egetræ og sød pibetobak. Eftersmagen er lang og kombinerer perfekt rommens rige smag med den direkte sødme, hvilket resulterer i en smagsoplevelse, der giver lyst til mere. Rommen har fadlagret i minimum 10 år under tropisk varme, og er 100% lagret i troperne. Til fadlagringen har man udelukkende brugt ex-bourbonfade fra USA. Ron Izalco Aged 10 Years er et blend af Centralamerikas fineste lagrede rom. I blendet finder man rom fra henholdsvis Nicaragua, Guatemala og Panama.
Ron Izalco-brandet har hovedsæde i Los Angeles, og er ejet af Mr. Karthik Sudhir. I 2018 vandt Ron Izalco Aged 10 Years guldmedalje i kategorien ”8 years and above” ved The San Francisco World Spirits Competition, en af verdens mest prestigefyldte spirituskonkurrencer, hvor over 2400 prøver bliver indsendt hvert år.
Alc. Vol. 43 %
DON PAPA BAROKO, Filippinerne
Legenden om Don Papa har sit udspring på øen Negros, der på lokalt tungemål omtales som Sugarlandia. Sugarlandias frugtbare vidder er dækket af sukkerrørsmarker, vildt planteliv og vulkaner, men også mystik og historie. Det er på denne uberørte plet i Stillehavet at Don Papa destilleres på den fineste sukkerrørsmelasse inden det lagres ved foden af Mt. Kanlaon – den ulmende vulkan. Efter endt modning på fade bygget af amerikansk hvideg fra USA’s bedste egetræsskove, skabes Don Papa slutteligt af deres master blender, der som en alkymist skaber magi på flaske. Don Papa er essensen af Sugarlandia.
Don Papa Baroko er den seneste tilføjelse til Sugarlandias voksende familie af sødmefuld nektar, og er et ekstraordinært sansebombardement, der starter med at forkæle næsen med noter af intens vanilje og tropiske frugter før den eksploderer i munden med endnu mere sød vanilje, citrus og bananer svøbt i mørk farin. Don Papa Baroko forlader dig først længe efter med en følelse af varme, velbehag og drømme om at befinde sig i hjertet af Sugarlandias eventyrlige ø-paradis.
Alc. Vol. 40 %
DON PAPA SINGLE ISLAND RUM, Filippinerne
Don Papa er den originale ’single island rum’ fra Filippinerne, inspireret af Papa Isio, som var revolutionshelt og shaman på øen Negros, hvor rommen er produceret. Don Papa 7 Year Old Rum er blevet modnet ved foden af Kanlaon-bjerget i tønder af amerikansk egetræ som tidligere har indeholdt bourbon whiskey og rødvin fra Rioja. Denne modningsproces tilfører en dyb og krydret smag til rommen. Rommen er blevet modnet i minimum syv år i det tropiske klima på Negros i Filippinerne.
Med en duft af citrusskal, mango og ristede hasselnødder byder smagen på frugt, vaniljecreme og mørk karamel. Den lange og bløde eftersmag er præget af ristet egetræ, og rommen egner sig perfekt til at nyde rent.
Alc. Vol. 40 %
ALTA GAMA BRUT NATURE RUM, Guyana
Dette fine spektrum af rom er blevet alderen fra 5 til 15 år i troperne i Guyana. Blandingen består af lagrede melassebaserede rom destilleret af de tre ikoniske stillbilleder; Port Mourant, Enmore & Uitvlugt. Rommen lagres på ex-bourbonfade af amerikansk hvid eg. Der er tilsat 0 g/l sukker til denne rom. Det er en tør rom med noter af brændt Demerara sukker, lakrids, appelsinskal og et strejf af eg. Alta Gama Single Blended Guyana Rum fanger virkelig hjertet og sjælen i autentisk guyansk rom.
Alc. Vol. 41 %
ALTA GAMA EXTRA-SEC RUM, Guyana
Dette fine spektrum af rom er blevet alderen fra 5 til 15 år i troperne i Guyana. Blandingen består af lagrede melassebaserede rom destilleret af de tre ikoniske stillbilleder; Port Mourant, Enmore & Uitvlugt. Rommen lagres på ex-bourbonfade af amerikansk hvid eg. Der er tilsat 15 g/l sukker til denne rom. Det er en ret sød rom med noter af brændt Demerara sukker, lakrids, appelsinskal og et strejf af eg. Alta Gama Single Blended Guyana Rum fanger virkelig hjertet og sjælen i autentisk guyansk rom.
Alc. Vol. 41 %
ALTA GAMA SEC RUM, Guyana
Dette fine spektrum af rom er blevet alderen fra 5 til 15 år i troperne i Guyana. Blandingen består af lagrede melassebaserede rom destilleret af de tre ikoniske stillbilleder; Port Mourant, Enmore & Uitvlugt. Rommen lagres på ex-bourbonfade af amerikansk hvid eg. Der er tilsat 25 g/l sukker til denne rom. Det er en ret sød rom med noter af brændt Demerara sukker, lakrids, appelsinskal og et strejf af eg. Alta Gama Single Blended Guyana Rum fanger virkelig hjertet og sjælen i autentisk guyansk rom.
Alc. Vol. 41 %
ALTA GAMA DEMI-SEC RUM, Guyana
Dette fine spektrum af rom er blevet alderen fra 5 til 15 år i troperne i Guyana. Blandingen består af lagrede melassebaserede rom destilleret af de tre ikoniske stillbilleder; Port Mourant, Enmore & Uitvlugt. Rommen lagres på ex-bourbonfade af amerikansk hvid eg. Der er tilsat 35 g/l sukker til denne rom. Det er en ret sød rom med noter af brændt Demerara sukker, lakrids, appelsinskal og et strejf af eg. Alta Gama Single Blended Guyana Rum fanger virkelig hjertet og sjælen i autentisk guyansk rom.
Inden for Alta Gama Rum Series No. 1 kan du finde fire rom med forskellige mængder tilsat sukker. Brut Nature Edition har 0 gram tilsat, Extra-Sec har 15 gram tilføjet, Sec har 25 gram og Demi-Sec indeholder 35 gram sukker. Det er den samme blanding af rom med forskellige mængder tilsat sukker. Alta Gama Rum Series No. 1 belyser virkelig indflydelsen fra sukkertilsætning til rom generelt. Du kan bestemme niveauet af sødme for dig selv.
Alc. Vol. 41 %
RON OCUMARE BLANCO, Venezuela
Denne fremragende hvide Ocumare rom er særdeles velegnet i drinks som, Mojitos, Ron Collins eller Daiquiris.
Rommen er lagret i minimum 2 år som reglerne i Venezuela foreskriver. Farven der opstår under fadlageringen fjernes derefter ved filtrering, hvilket gør dette til en hvid rom med en silkeblød tekstur. Hvis man vælger at drikke rommen rent kan noter af kokos, melasse og vanilje findes. Denne rom er måske verdens bedste hvide rom, og vandt da også BEST IN CLASS ved Miami Rum Fest 2015.
Alc. Vol. 40 %
Nimbus Rom og likør
Nimbus rom, Sherry cask – (Midlertidig udsolgt)
Blød og rund mørk rom. Rommen er lagret i Danmark på 10 liters sherry tønder, der også har været brugt til whiskey.
En rom med noter af eksotisk frugt og noter af vanillie, lidt sort peber og et lille hint af ingefær.
Alkohol 37,5%
Nimbus Blomme Rom sauternes cask–
Sød, blød og rund dessertvin lavet på rom og koldpressede blommer. En dessertvin på rom med intens fedme og sødme fra blommer og med noter af honning, rosin og vanilliefra sauternesfadet, hvor den er lagret. Der er også en note af søet mørk karamel.
Alkohol 20%
Nimbus jordbærlikør–
En jordbærlikør lavet på rom, jordbær og hyldeblomst. En klassisk dansk sommer kombination.
Likøren er sødmefuld i kombinationen af hyld og koldtpressede jordbær, men tilsat syrlige citrus noter der giver likøren et friskt twist.
Likøren er sødmefuld, frugtig og frisk og smager og dufter af dansk sommer.
Alkohol 20%