Rødvin
Hos best by Henriette finder du et stort udvalg af vin, også rødvine.
Vi har et sortiment, hvor du kan finde gode rødvine i alle prisklasser fra 50 kr.
Vi har udvalgt de bedste rødvine både til hverdag, til festlige lejligheder og til feinschmeckeren og vinentusiasten, som gerne vil have en helt særlig vinoplevelse.
Her på siden finder du et udvalg af vores rødvine. Vi får løbende nye vine i butikken.
Har du særlige ønsker er du også velkommen til at kontakte os.
Vi tager forbehold for udsolgte varer
Italien
AMARONE DELLA VALPOLICELLA, CLASSICO, Italien
Denne vin er produceret af Corvina Veronese, Rondinella og Corvinone-druerne som man bruger specifikt i disse amarone vine.
Alt er håndhøstet, sorteret og efterfølgende lagt til tørre i ca. 3 måneder i mindre kassetter i deres tørrerum. Denne meget specifikke teknik gør at de koncentrere sukkerindholdet, alt imens druerne går igennem en mikrobiologisk proces i løbet af tørreperioden. Efterfølgende, bliver druerne gæret, macereret og presset i ca. 25 dage.
Den lange tradition af forsigtigt tørring af druer slutter af med at de lokaler druer bliver udsat for aldring i egetræstønder… næsten 2 år i små barriques og kæmpemæssige fade på næsten 3000 liter inden de bliver modnet til flaske…
Det er blot nogle af hemmelighederne bag denne vin med sine lækre ekspressive aromaer af moden rød frugt og søde krydderier, der fører til en generøs smag, med en smidig og fast struktur. Trods sin høje koncentration er den stadig drikkevenlig for de fleste.
Anbefales at serveres i store glas ved en temperatur på 16-18C, gerne til store kødretter.
15,5 % Vol.
SELLA & MOSCA, 2014 MARCHESE DI VILLAMARINA, ALGHERO CABERNET RISERVA DOC, Sardinien
Marchese di Villamarina er Sella & Mosca’s absolutte topvin, og samtidig én af Italiens helt store vine, som er produceret i Bordeaux-stil.
Vinen er udelukkende produceret på Cabernet Sauvignon fra parceller med gruset og jernholdig lerjord. Det er et helt unikt Middelhavs-terroir, som skaber forudsætningerne for produktionen af dette pragteksemplar, der er én af de bedste vine, som fremelskes på Sardinien.
Efter høsten gæres druerne i en længere periode på druernes skin, hvorefter vinen lagres i franske barriques i en periode på 18 måneder. Heraf fornys 50% hvert år. Vinen lagres efterfølgende minimum i 12 måneder på flaske, inden den forlader kælderen
Vinen har en flot rubinrød farve med et lilla skær. I næsen fornemmes intense toner af sorte kirsebær, solbær, tobak og krydderier.
Smagen er velbalanceret og silkeagtig med dybde og struktur. Vinen har ”bid” med modne tanniner, der giver vinen en flot helhed med en formidabel fine balance. Afslutningen er varm og forførende og usædvanligt vedholdende.
13,5 % Vol.
SELLA & MOSCA TANCA FARRA ALGHERO ROSSO, Sardinien
Tanca Farrà er en lækker saftig vin med nerve og personlighed, der overvejende er produceret på Cabernet Sauvignon. En vin med fylde og kraft, og en silkeblød afslutning.
Produktionen
Tanca Farrà er overvejende produceret på Cabernet Sauvignon med et lille ”skud” af gamle lokale sorter. Vinen lagres i 12 måneder på fad, hvoraf en stor andel er franske barriques. Der anvendes samtidig en lille andel af større egefade. Vinen lagres yderligere i 6 måneder på flaske, inden den forlader kælderen.
Oplevelsen
I næsen fornemmes aromaer af sorte kirsebær og sød pibetobak med nuancer af både anis og mynte. Det er virkelig en god mundfuld kvalitetsvin med en flot koncentration og en dejlig solbæragtig fylde, der afsluttes med en silkeblød fornemmelse, og en god længde i eftersmagen.
Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter, vildt eller modne og kraftige oste.
13,5 % Vol.
SELLA & MOSCA CANNONAU DI SARDEGNA, Sardinien
Cannonau di Sardegna er en signaturvin fra Sella & Mosca. Cannonau er en druesort, der næsten er blevet et symbol for Sardinien. Cannonau er absolut en af kronjuvelerne hos Sella & Mosca.
Produktionen
Druerne vokser i de varme og sandede jorde i Alghero-regionen. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i 8 måneder, hvoraf en stor del på store egetræsfade.
Oplevelsen
Resultatet er en vin med intensitet og varme. I næsen fornemmes delikate blomstertoner og modne frugtnoter med de mere klassiske aromaer fra middelhavsvegetationen. Det er en blandet og indbydende buket af violer, rose, kirsebær og ribs samt en elegant nuance af krydderier.
I munden er vinen fyldig, robust, varm og generøs, men alligevel velafbalanceret, frisk og dyb. Afslutningen er vedholdende med en silkeagtig struktur.
Servering
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Det er en vin, som passer rigtig godt til mange retter med okse- eller kalvekød, fjerkræ, vildt eller milde oste. Server den også som en frokostvin. Den er velegnet til en tallerken med charcuteri.
13 %Vol.
SELLA & MOSCA CANNONAU DI SARDEGNA RISERVA, Sardinien
Druerne til Sella & Mosca’s ”flagskib” – Cannonau Riserva – høstes fra vinmarker, der kun ligger et stenkast fra havet.
Produktionen
Druerne vokser i de varme og sandede jorde i Alghero-regionen. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i 24 måneder, hvoraf minimum 12 måneder på store egetræsfade.
Oplevelsen
Vinen har en flot rubinrød farve. Aromaen, som roligt stiger op af glasset, har noter af violer, marmelade, blommer, solbær og orientalske krydderier. Smagen er fyldig og solid, velstruktureret og varm med toner af urter og bær. I eftersmagen fornemmes ”toastede” noter fra fadlagringen samt et væld af behagelige krydderier.
Serverings
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter, vildt og retter med lam samt til modne/lagrede oste.
14 % Vol.
IMPERIO LXXIV PRIMITIVO DI MANDURIA, Italien
Denne skønne rødvin er lavet på 100% Primitivo, der bliver høstet i hånden i oktober måned. Druerne kommer fra den flotte ejendom Feudo Croce’s vinmarker nær byen Carosino i det nordlige Salento. Vinmarkerne ligger i 200 meters højde, og nyder godt af køligere nætter samt de mange solskinstimer og begrænset regn. Vinen er fremstillet efter traditionelle metoder. Druerne presses og udblødes i 8-12 dage, efterfulgt af gæringen ved en kontrolleret temperatur. Vinen lagres på små fade (5 hl) af amerikansk og fransk eg i 6 måneder, hvilket er med til at give vinen sit flotte fløjlsbløde udtryk. Intens rubinrød i glasset med granatrøde reflekser. Duften er intens med noter af moden frugt, krydderier og chokolade. Smagen er fyldig og afrundet med modne tanniner og noter af sorte kirsebær, blommer, brombær og bløde noter af vanilje og chokolade fra fad samt med lette krydrede undernoter, der giver vinen dybde og struktur. Denne vin vil gå perfekt til grill, gryderetter, svamperisotto mm.
91 point fra Decanter i 2019
14,5 % Vol.
AMARONE LA BASTIA, DELLA VALPOLICELLA 2017, Italien
Ca’ de’ Rocchi La Bastia Amarone della Valpolicella DOCG er en ekstraordinær, fornem og prisvindende rødvin, fremstillet af druer fra Tinazzi-familiens bedste vinmarker beliggende i højder på 150 – 300 meter i Valpolicellas bakker. 80% Corvina, 10% Corvinone, 10% Rondinella. Druer er håndplukket, og er omhyggeligt udvalgt i begyndelsen af september, hvor de får lov til at dehydrere for at opnå en højere koncentration af frugt indtil december, hvor de forsigtigt presses. Dette efterfølges af maceration og befrugtning ved en kontrolleret temperatur på 20 – 24 °C i 20 dage. Efter gæring lageres vinen i store franske og amerikanske egetræsfade i 12 til 24 måneder afhængigt af hver sort. Efter endelig samling forbliver den 3 måneder i flasken, før den sælges.
Ca’ de’ Rocchi La Bastia Amarone della Valpolicella DOCG er en intens rødvin med granatfarver. Buketten er kompleks og elegant, en blanding af aromaer af bær, tørrede blommer og kirsebær. Kroppen er fyldig, med fremragende surhed, perfekt integreret alkohol og velafrundede tanniner. Smagen domineres af rådne kirsebær, mørk chokolade og eksotiske krydderier. Eftersmagen er uendelig med noter af røg, trøfler og læder.
Ca’ de’ Rocchi La Bastia Amarone della Valpolicella DOCG er det perfekte valg til en sofistikeret gallamiddag. Fremragende til oksekød, lam og ost. Det vil helt sikkert imponere alle!
Servering. 18-20 °C, åbn flasken en time før den skal nydes
Priser:
- 98 point Luca Maroni
- 94 point Falstaff
- 92 point karaffel
- Guldmedalje ved Berliner Wine Trophy
- Guldmedalje ved Asia Wine Trophy
15 % Vol.
SANTA SOFIA VALPOLICELLA, SUPERIORE RIPASSO, Italien
Denne rødvin er produceret af druerne Corvina (70%), Rondinella (30%)), der er dyrket i Valpolicella-området i Veneto-regionen i Italien.
Denne Ripasso har været lagret 9 måneder på egetræsfade og 3-6 måneder på flasken inden frigivelsen. Vinen er produceret på “Ripasso”-metoden, som direkte oversat betyder “passeret igennem igen”. Udtrykket betyder, at man tilsætter de upressede skaller fra Amarone-vinene efter at disse vine på tørrede druer er færdige med deres gæring. Dette giver ekstra smag, alkohol, krop, karakter og garvesyre til Valpolicella’en. En utrolig flot rødvin med intens mørk rubinrød farve, elegant duft med noter af krydderier, harmonisk, fyldig og frugtig smag samt en lang og behagelig eftersmag. Velegnet til oksekød, kalvekød og vildt.
Anbefales at servere ved 15 grader
14 % Vol.
SANTA SOFIA GIOÉ, AMARONE DELLA VALPOLICELLA D.O.C.G Classico 2011, Italien
BAROLO 2017 BUON PADRE VIBERTI, Italien
Denne Barolo fra Viberti Giovanni er produceret på 100 % Nebbiolo druer, i den Italienske region Piemonte. Rødvinen er en utrolig flot og elegant rødvin med en lys rubinrød farve. Duften er delikat og kompleks af tørret frugt, krydderier og vilde blomster. Smagen har en fyldig og tør frugtsmag med noter af skovbund og læder samt en lang og behagelig eftersmag. Rødvinen har været lagret 36-40 måneder på egetræsfade samt 3-6 måneder på flasken inden frigivelsen.
Særdeles velegnet til rødt eller hærdet kød samt oste. Anbefalet serverings temperatur ved 18 grader.
14,5 % Vol
CANTINA FORNACINA, ROSSO DI MONTALCINO 2020, Italien
Rosso di Montalcino betragtes af mange som en “lille Brunello”. Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.
“Rosso di Montalcino betragtes lidt uretfærdigt som Brunellos lillebror. Vinene laves også udelukkende på sangiovese fra markerne omkring byen Montalcino, og den eneste forskel er, at de kun skal fadlagres seks måneder mod to år for Brunello. På den lille økologiske vingård Fornacina lagres Rosso´en et år i botti, områdets traditionelle store fade, og både stil og kvalitet ligger tæt på en klassisk Brunello til den dobbelte pris.
CANTINA FORNACINA, BRUNELLO DI MONTALCINO 2017, Italien
Denne rødvin er en klassisk Brunello, der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) – med en fadlagring på 36 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 12 måneder, inden vinen forlader kælderen. Farven er rubinrød med lidt brunlige toner. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter, eksempelvis andesteg. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.
14 % Vol.
SUMMUS 2017, Toscana Italien
Summus betyder “toppen af bjerget” og er Castello Banfis topvin.
Rødvinen er produceret af druerne Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Syrah, og man har omhyggeligt valgt denne druesammensætning. Syrah-druerne har givet vinen dens overordnede karakter. Sangiovese-druerne har skabt den indbydende og gode krop. Sidst, men ikke mindst, har Cabernet Sauvignon-druerne leveret den fantastiske struktur og frugtsmag.
Druerne har først gæret på ståltanke, og herefter har vinen lagret 18-24 måneder på franske egetræsfade før endelig aftapning på flaske. Flaskelagring finder sted nogle måneder inden frigivelsen.
En meget fyldig vin med en intens og dyb rubinrød farve, utrolig fyldig frugtduft med et strejf af krydderier, tobak og vanilje, god krop, elegant og meget velafbalanceret frugtsmag, fløjlsbløde tanniner samt en lang og intens eftersmag.
Priser
- 92 point på www.xtrawine.com
- 95 point på www.winescritic.com, november 2020
- Sølv og 90 point ved International Wine Challenge 2021
15,5 % Vol
BELNERO 2014, Toscana Italien
Denne rødvin er hovedsageligt produceret af druen Sangiovese hvor der er tilsat en lille procentdel af druerne Cabernet Sauvignon og Merlot, de er alle dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Denne flotte rødvin har været lagret 14 måneder på franske egetræsfade (30% nye).
Det er en utrolig lækker og flot vin med en intens dybrød farve og delikat duft af krydderier, tobak og kaffe samt noter af brombær marmelade. Fyldig, men samtidig blød og behagelig frugtsmag med et strejf af vanilje, et velafbalanceret tanninindhold samt en lang og harmonisk eftersmag.
Priser
- Castello Banfi udnævnt til ”Best Winery of the Year” ved Vinitaly 2017
13,5 % Vol.
BANFI CENTINE 2016, Toscana Italien
Denne rødvin er produceret af druerne Sangiovese, Merlot og Cabernet Sauvignon, druerne er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana, og har været lagret kort på små egetræsfade. Denne vin er meget harmonisk med en intens rubinrød farve og en let krydret duft af svesker og brombær, dejlig fyldig, men samtidig blød og behagelig frugtsmag med et strejf af lakrids og tobak samt en lang eftersmag.
Vinen egner sig aldeles godt til bl.a. rødt kød, pastaretter og ost.
13,5 % Vol.
BRUNELLO DI MONTALCINO 2013, Castello Banfi, Italien
Denne vin har været lagret i 2 år på egetræsfade, hvorefter den er lagret i 8-12 måneder på flaske inden frigivelse. Denne vin har en kraftig, dyb rød farve med et granatrødt skær, samt en lækker bouquet med noter af krydderier, kaffe, tobak og blommer. Den fløjlsbløde, fyldige smag har silkebløde tanniner og efterfølges af en lang, behagelig eftersmag.
Det er en fyldig vin, der passer perfekt til rødt kød, vildt, kraftige retter samt stærkere oste.
Vinen er fremstillet på 100% nøje udvalgte håndplukkede Sangiovese druer.
13,5 % Vol.
DENATILE NERO D AVOLA – SHIRAZ, Italien
Denatile vinen er lavet på druerne Nero davola og Shiraz på Sicilien.
Vinen har en flot dybrød farve.
Smagen er flot fyldig og har en fin balance mellem frugtsødme og de fine, bløde tanniner.
Eftersmagen er frugtrig og rummer toner af vanilje og krydderier.
Vinen har en dejlig vedholdende og behagelig eftersmag.
Vinen er god til modne oste, pastaretter og grillet kød med krydret tilbehør.
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader, og vinen kan i sommermånederne med fordel serveres svagt afkølet.
Vinen har fået 5 af 5 stjerner i VinAvisen, der skrev;
“En lækker og meget aromatisk rødvin. Smagen holder, hvad duften lover: Modne søde sommerbær – lidt brombær og skovjordbær – og en lang frugtrig eftersmag. En vin med en flot balance mellem sødme og syre”.
13,5 % Vol.
ZINFANDEL BORGO DI MARTE, Italien
Denne rødvin er fremstillet af forskellige Zinfandel-druer fra Italien. Vinen har en smuk dyb lilla farve og duften af brombær, læder samt vanilje fra egefadene. En lækker fyldig smag af brombær og hindbær, med en god længde og varme krydderier i eftersmagen. En “ALL ROUND VIN”, der passer perfekt til gryderetter, rødt kød, vildtretter og stærke oste.
13,5 % Vol.
MIOPASSO APPASSIMENTO NERO D´AVOLA, Italien (midlertidig udsolgt)
En helt utrolig lækker Appassimento Nero D´Avola med en intens duft og en koncentreret smag. En stor vinoplevelse til en meget fornuftig pris.
Produceret af en nøje udvalgt blanding af friske og tørrede Nero d’Avola-druer, dyrket imellem top-områderne, Gela og Vittoria på Sicilien.
Vinen har en dyb purpur-rød farve, med en meget intens bouquet af røde bær og tørrede frugter, nødder, peber og krydderier.
Smagen er kraftig og med masser af frugt, men samtidig afbalanceret med modne tanniner og en dejlig lang eftersmag.
Servering
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Nero D´Avola vil være velegnet til medium kraftige kødretter, gerne med masser af krydderier. Også til asiatiske retter vil den være et hit, ligesom til stærke modne oste.
14 % Vol.
MIOPASSO PRIMITIVO PUGLIA, Italien (midlertidig udsolgt)
Vinen er den perfekte kombination af lokal tradition og moderne vinfremstilling. Vinen er robust men på samme tid glat og silkeblød. Rig på frugt, med en masse krydrede toner. Miopasso Primitivo har et overflod af modne, mørke bærsmag og en lang, varm og vedholdende eftersmag. I duften fornemmes svesker, peber og brombær.
Serverings
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Primitivo er det perfekte akkompagnement til kødfulde pastaretter, retter med lyst kød, grillet kød og grøntsagsretter samt milde bløde oste.
14,5 % Vol.
GRAN MAESTRO APPASSIMENTO, Italien
Denne rødvin er en ægte appassimento, der er produceret på Sangiovese, Primitivo og Negroamaro druer. Appasimento metoden giver mere saft og kraft, samt en blød og velsmagende vin. Gran Maestro er noget af en aroma-bombe, med masser af mørk frugt og krydderier i duften, og smagen af sødmefuld frugt med bløde tanniner.
Særdeles velegnet til sammenkogte retter, stegen eller et glas der kan nydes.
14,5 % Vol.
FANTINI, Italien
En virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Rødvinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner – afbalanceret og klar til at hælde i glasset.
Sangiovese er efterhånden en sjældenhed i Abruzzo, men Farnese har i mange år haft en forkærlighed for netop Sangiovese. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona og San Salvo ved Adriaterhavskysten i Abruzzo-regionen. Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i to dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 20-22 grader i 9-11 dage. Herefter lagres vinen, og ca. 20% af vinen lagres på egefade. Resultatet er denne fantastiske Sangiovese med bløde tanniner og en god balance mellem frugtsødme og en behagelig syre.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til alle traditionelle og klassiske italienske madretter med kød eller fisk.
Priser:
GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, 2018
GREAT VALUE: ”Ultimate Wine Challenge”, 2018
13,5 % Vol.
INTEGRO NEGROAMARO ØKO, Italien (midlertidig udsolgt)
En lækker økologisk rødvin produceret af Negromaro druer, i regionen Apulien-Puglia i Italien.
Integro Negroamaro har en flot intes rød farve, med lilla nuancer. I næsen er vinen kraftig og frugtrig, og leder tankerne hen mod hindbær og jordbær. I munden fremstår vinen fyldig, velafbalanceret og med en god og lang eftersmag.
Særdeles velegnet til grill-retter, pasta, pizza, rødt kød og vildt.
5 af 5 stjerner i VinAvisen der skrev:
“En lækker og elegant rødvin på økologisk dyrkede duer. De kan noget nede på støvlehælen med frugt, fin krydring, sødme og charme! I denne vin møder vi noter af solbær, blåbær, kirsebær og peber”.
14 % Vol.
Frankrig
GEVREY-CHAMBERTIN 2018, Bourgogne, Frankrig
En lækker Bourgogne rødvin på 100 % Pinot Noir druer med masser af fylde og en smuk dyb farve i glasset. Rødvinen byder på aromaer af kirsebær, jordbær, hindbær og skovbund. Smagen er rund og fyldig og har en dejlig lang eftersmag.
Særdeles velegnet til oksekød, kalvekød, gryderetter, vildt som rådyr og hjort samt fjerkræ og oste. Servering ved 16-18 grader
13 % Vol.
CHÂTEAU DES SÉRAPHIN CÔTES DU RHÔNE, Frankrig
Denne dejlige vin er produceret på Syrah (50%), Grenache (40%) og Mouvèdre (10%) fra mere end 50 år gamle vinstokke. De gamle vinstokke giver druer med mere smag, og det sætter sit tydelige præg, i denne dejlige vin.
”Frugtige nuancer af brombær, solbær, blåbær og jordbær. Byder på noter af grøn og sort peber samt mynte. En saftig vin med et middel syre/tannin niveau samt en fyldig og frugtig smag. Vinen præsenterer sig selv med en duft af mørke bær og peber samt en flot mørk farve, og slutter af med en lang eftersmag.”
Gør sig fremragende til grillen eller retter med okse, kalv og Lam.
13,5 % Vol.
MADAZANUM VENTOUX, Frankrig
Madazanum er en helt perfekt efterårsvin fra Rhônedalen. En vin med fylde, kraft og evner til at matche selv de kraftigste kødretter.
Vinen er produceret på Carignan, Grenache og Syrah fra gamle vinstokke. Vinifikationen er traditionel med fadlagring på egefade. Omkring 25% af vinen lagres på helt nye og friske fade.
Farven er dybrød, ja næsten helt sort. Duften vækker minder om søde krydderier og kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er vedhængende og lang. En vin med en fin balance og bløde tanniner, dog med et behageligt “bid”m der gør den særdeles velegnet til kraftige kødrettet.
En serveringstemperatur på 15-16° anbefales.
14,5 % Vol.
NIC RAGER PINOT NOIR 2017, Frankrig
Nicolas Rager er en veluddannet winemaker, der trods sin unge alder har en hel del erfaring fra vinmarkerne rundt omkring i Europa. Han har en helt speciel forkærlighed for Pinot Noir, og med denne vin rammer han en meget lækker og frugtrig stil, hvor lagringen på eg også slår igennem med skønne vaniljeagtige toner.
Anbefales til and og gås, fjerkræ, oksekød, ost, svinekød mm.
13 % Vol.
Spanien
LOS CANTOS DE TORREMILANOS 2018, Økologisk, Spanien
Udsøgt rødvin lavet i Spaniens, måske bedste og mest respekterede vinområder; Ribera Del Duero.
Vinen er produceret af druerne Tempranillo og Merlot, som er organisk dyrket på vingården Torremilanos egne vinmarker i Ribera del Duero.
Vinen har været lagret i 13 måneder på franske og amerikanske egetræsfade.
Los Cantos de Torremilanos er en elegant vin med smuk mørkerød farve med et lilla skær og en delikat og blid duft af blomster med noter af sorte frugter, lakrids og ristet brød.
En fyldig vin, men alligevel med en silkeblød smag, samt en lang og behagelig vedvarende eftersmag.
Brug den som ledsager til Tapas, eller en god bøf fra grillen.
14,5 % Vol.
SEÑORÍO DE LA ERALTA, GRAN RESERVA RIOJA, Spanien
Denne rødvin er produceret på Tempranillo druen. Rødvinen har en meget karakteristisk duft af modne brombær og krydderier, meget kompleks og perfekt afbalanceret. En unik vin med flot harmoni og en fantastisk flot kirsebærrød farve. Rødvinen har elegante fløjlsbløde tanniner, og en vedholdende finish. Vinen har lagret minimum 24 måneder på egefade samt 36 måneder på flasken, altså sammenlagt 5 år.
Særdeles velegnet til gryderetter, rødt kød, pølser og saltede oste.
13,5 % Vol.
Syd Afrika
STARK-CONDÉ CABERNET SAUVIGNON STELLENBOSCH, Syd Afrika
José Condé er en af de største Cabernet specialister i Sydafrika, og med denne fantastiske vin, underbygger han sin position. Det er et helt enestående glas vin. En betagende kombination med Den Nye Verdens sødme, og klassiske Médoc-toner. Det er ikke uden grund, at netop denne vin er kåret som Sydafrikas bedste Cabernet Sauvignon. Det blev den i øvrigt også i årgang 2006, og Stark-Condé er således det eneste vineri, der har vundet “Old Mutual Trophy” to gange.
Vinen fadlagrer i 18 måneder på 300 liters franske egefade, hvorefter den endelig “blend” sammensættes. Herefter lagres vinen i endnu 4 måneder på fad. 40% af fadene er helt ny fransk eg.
Drueindholdet er en komposition af 86% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot, 5% Petit Verdot og 2% Cabernet Franc.
Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er sårdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.
Wine Show RSA 2010: Winner of the American Express Trophy for Best Cabernet Sauvignon
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – 5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk – der skrev;
Superlækker rødvin med fornem duft og en blød, moden og afrundet smag af den gode Cabernet-drue.
Wine Spectator:
90 points
14 % Vol.
STARK-CONDÉ THREE PINES CARBERNET SAUVIGNON, Syd Afrika
En saftig og spændstig Cabernet, som udfolder hele Sydafrikas store potentiale for fuld drøn. José Condé overgår næsten sig selv – og under alle omstændigheder de omliggende kollegaer – med denne saftige fantomvin.
Druerne til vinen høstes med håndkraft fra de bedste parceller fra Stark-Condés vinmarker i Jonkershoek Valley.
Vinen fadlagrer i 22 måneder på 300 liters franske egefade, hvoraf 70% er helt nye franske egfade. Tapningen foregår uden nogen form for filtrering.
Drueindholdet er en komposition af 93% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot og 2% Petit Verdot
Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.
Platter´s Guide 2010: 4 ½ Stars “Highly Recommended”
92 points i Wine Spectator, der skrev;
“Dark, ripe and very polished, with a gorgeous core of crushed plum, cassis and blackberry fruit. Yet there´s plenty of mouthfilling grip, with a touch of loam and tar driving through on the finish.”
November, 2010
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
“Stor og flot vin. I den kraftige duft lidt grønne toner. I den intense smag masser af Cabernet. Det er en vin, der ubetinget skal skænkes til en kraftig kødret med masse…r af krydderi”.
14,5 % Vol.
STARK-CONDÉ THREE PINES SYRAH, Syd Afrika
En flot, lækker og kraftig Syrah med en næsten Nordrhône-agtig krydret næse af friskkværnet sort peber. En vin, der er velegnet til krydrede og kraftige kødretter.
Druerne til vinen høstes fra to forskellige parceller. Den højest beliggende parcel, hvor undergrunden indeholder granit, giver vin med elegance og en blød garvesyre, mens den lavere beliggende parcel, hvor undergrunden er meget stenet, giver mere robuste vine med et højere indhold af tanniner.
Vinen er fadlagret i 22 måneder på en kombination af 300 liters egefade fra forskellige franske bødkere. 30% af fadene er helt ny eg.
Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er som skræddersyet til krydrede og kraftige kødretter.
Wine Spectator:
91 points
14 % Vol.
STARK-CONDÉ SYRAH STELLENBOSCH, Syd Afrika
En flot, lækker og kraftig Syrah med en næsten Nordrhône-agtig krydret næse af friskkværnet sort peber. En vin, der er velegnet til krydrede og kraftige kødretter.
Druerne til vinen høstes fra to forskellige parceller. Den højest beliggende parcel, hvor undergrunden indeholder granit, giver vin med elegance og en blød garvesyre, mens den lavere beliggende parcel, hvor undergrunden er meget stenet, giver mere robuste vine med et højere indhold af tanniner.
Vinen er fadlagret i 22 måneder på en kombination af 300 liters egefade fra forskellige franske bødkere. 30% af fadene er helt ny eg.
Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er som skræddersyet til krydrede og kraftige kødretter.
Wine Spectator:
91 points
14,5 % Vol.
STARK-CONDÉ OUDE NEKTAR 2015, Syd Afrika
Formidabel rødvin lavet på gamle vinstokke og et omhyggeligt udvalg af bær inden gæring. Tæt og intens udfolder denne Cabernet en klassisk duft. Smagen er afbalanceret og meget kompleks med en lang, tæt og saftig finish. Faktisk blev der kun produceret 8.500 flasker.
Vinen er lavet på en kombination af druerne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbes og Petit Verdot.
14,5 % Vol.
KLEIN CONSTANTIA, ESTATE RED 2016, Syd afrika
Denne rødvin fra Syd Afrika er produceret af håndplukkede og nøje udvalgte druerne fra Cabernet Sauvignon (40%), Malbec (25%), Shiraz (19%) og Petit Verdot (16%) i regionen Constantia. Rødvinen har været lageret i 12 måneder på franske egetræsfade (40% nye), der har resulteret i en meget fyldig vin med en intens og dyb rubinrød farve, samt en fremragende duft af sorte frugter og blommer med et elegant strejf af træ. Smagen har en intens og fyldig frugtsmag samt en lang fløjlsblød eftersmag. Det er en meget robust og frugtig vin, hvor de kraftige tanniner sørger for en perfekt balance mellem frugt og intensitet.
Priser:
90 point af Tim Atkin i South Africa 2021 Special Report
14,5 % Vol.
ZUMA ZUMA SHIRAZ CABERNET SAUVIGNON, Syd afrika
Zuma Zuma er en blanding af 60% Shiraz og 40% Cabernet Sauvignon fra Western Cape regionen i Sydafrika.
Op til 15 år gamle vinstokke og en lerholdige jord skaber en spændende vin med rig frugtaroma, præget af vanilje fra egefadet og en dyb, pulserende rubinrød farve.
Skøn vin til kødretter, pizza og pasta.
15 % Vol.
MAN CABERNET SAUGVIGNON, Syd afrika
Et virkelig lækkert glas Cabernet Sauvignon med solbær i duft og smag. En vin, som bør sættes til retter med rødt oksekød eller kraftige sammenkogte kødretter.
Selve vinfremstillingen af denne skønne Cabernet Sauvignon er ret traditionel. 20% af vinen lagres på helt nye amerikanske 300 liter fade, hvilket bidrager til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev
“Rødvin med en flot, ren og karakteristisk smag af den gode Cabernet-drue. En vin til gode kødretter. Flasken har skruelåg”.
13,5 % Vol.
MAN SYRAH, Syd afrika
Med en indbydende bouquet af mørke skovbær, blommer og søde orientalske krydderier fremstår denne Sydafrikanske Syrah, som en kombination af Europæisk finesse og Den Nye Verdens lette sødme. En meget lækker vinoplevelse med bløde tanniner og en skøn vedholdende eftersmag.
Efter en traditionel vinfremstilling lagres 20% af vinen på helt nye 300 liter fade, fremstillet af Amerikansk eg. Det bidrager bl.a. til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje. MAN Syrah er en flot repræsentant for sydafrikansk Syrah.
13,5 % Vol.
Californien
KENDALL-JACKSON VINTNERS RESERVE ZINFANDEL, Californien
Denne vin har været lagret på franske og amerikanske egetræsfade.
En fyldig vin med meget flot farve og en intens frugtagtig duft.
Vinen har en helt fantastisk frugtsmag af hindbær, brombær og blommer med et silkeblødt strejf af cedertræ.
Vinen har en perfekt balance mellem egetræ og frugt samt en lang og behagelig let krydret eftersmag.
14,5% vol.
WOLLRIDGE ZINFANDEL RESERVE, California
Denne rødvin er en fantastisk lækker og velsmagende Zinfandel fra Lodi-regionen i Californien. Rødvinen produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi, som hvert år frasælger en del af produktionen under synonymet “Wollridge”. Det er udelukkende druer fra gamle vinstokke, der har været anvendt. Wollridge lagres på amerikanske egefade i 6 måneder, inden vinen tappes på flaske. Wollridge Zinfandel reserve er et meget fyldigt og velsmagende glas vin. I duften fornemmes toner af sødmefuld frugt, peber, vanilje og brombær. Farven er tæt og mørk. I munden føles vinen fed, tæt og koncentreret med et dejligt lille aftryk fra fadlagringen med skønne toner af vanilje.
Serveringtemperaturen bør ligge mellem 16-18 grader. Wollridge Zinfandel er velegnet til retter med rødt oksekød, lam, kraftige og let krydrede kødretter som andesteg, flæskesteg. Den er også anvendelig til gode oste, herunder kraftige blåskimmeloste.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk der skriver :
“Vellavet og meget dejlig rødvin med en bred smag, der fylder munden. Der er blød frugt, eukalyptus, laurbær, lavendler … smagepanelet var på vild jagt efter noter. Nogle af dem skal nok være rigtige!”
13,5% Vol.
New Zealand
SAINT CLAIR PINOT NOIR FAMILY ESTATE, New Zealand.
Denne rødvin på 100 % Pinot Noir druer fra markerne i Marlborouge, er en lækker fyldig frugtagtig Pinot Noir med en dejlig aroma af mørke bær og aromatiske blommer. Smagen har en god intensitet med noter af kirsebær, solbær, blommer og jordbær. God længde i eftersmagen med et strejf af vanilje. Lagering på en blanding af nye og gamle fade samt ståltanke.
Pinot Noir er særdeles velegnet til fuglevildt samt kylling og til kalvekød, er også ideel til ikke for kraftige retter med lammekød og svamperetter.
13 % Vol.
Tyskland
RUPPERTSBERGER PINOT NOIR, Tyskland
Denne rødvin på 100 % Pinot Noir druer kommer fra det sydvestlige område Pfalz i Tyskland. Pfalz begynder i nord ved byen Worms grænsende op til Rheinhessen og snor sig i et bælte langs Haardtbjergene og Weinstrasse 80 kilometer sydpå ned til den franske grænse. Bjergene skærmer for vind og regn og skaber ret lune forhold. En lækker, let og frugtig Pinot Noir med smag af tranebær, hindbær og kirsebær. En sprød vin med naturlig syre, som gør vinen frisk og god til mad.
Særdeles velegnet til fisk, pastaretter, kolde kødretter som tapas, lyst kød og salater.
13,5 % Vol.
Argentina
DOÑA PAULA 1100, Argentina
Denne fantastiske vin er produceret af druer, der kommer fra tre blokke på Doña Paulas Los Indios-vingård, som er beliggende i ca. 1.150 meters højde i Altamira, San Carlos, Uco Valley, Mendoza-provinsen i Argentina. Alle druerne er håndplukkede; Syrah-druerne i starten af april, Malbec-druerne midt i april og Cabernet Sauvignon-druerne i slutningen af april. Vinen har været lagret på franske egetræsfade i 14-16 måneder.
Det er en elegant vin med en intens rødlilla farve, delikat duft af blomster. Fyldig frugtsmag med noter af krydderier, god syre, silkebløde tanniner samt lang og behagelig eftersmag.
Priser:
- 91 point på www.robertparker.com og i The Wine Advocate 2019
- 92 point på www.jamessuckling.com 2019
- 93 point af Stephen Tanzer på www.vinous.com 2019
- 93 point af Tim Atkin 2019
- 93 point ved Descorchados 2020
- Bronze ved International Wine Challenge 2019
14 % Vol.
SMOKED BY DOÑA PAULA, Argentina
Denne rødvin er produceret på 60 % Cabernet Sauvignon, 30 % Malbec og 10 % Bonard druer. En flot rødvin med en intens rødviolet farve samt kompleks duft af røde frugter, krydderier, vanilje og den meget specielle og delikate røgede duft. De franske egetræsfade er røget med en unik proces, der giver dem lignende aromaer, som findes i en traditionel argentinsk grill (asado). Den enestående smag udmærker sig med sin fyldighed, delikate sødme og silkebløde tanniner efterfulgt af en fantastisk og lang eftersmag.
Særdeles velegnet til grillede kød.
Priser:
- Doña Paulas vine har over 40 gange fået 90 point eller derover ved internationale smagninger
14 % Vol.